Alattomos alkohol
Alattomos alkohol Az alkoholizmus negatív hatásaival mindenki tisztában van, azzal viszont már kevesebben, hogy a probléma sokkal nagyobb mértékű, mint azt gondolnánk, illetve a gazdasági k
Természetes segítő a tőzegáfonya

Természetes segítő a tőzegáfonya

 

A hűvös, változékony tavaszi idő sokakat megtréfál. Kellő óvatossággal azonban megvédhető a vizeletkiválasztó szervek egészsége.

A húgyútba bekerülő és ott elszaporodó E. coli baktériumok gyakran okoznak helyi gyulladást. Vannak, akiknél gyakorta visszatér a vizeletkiválasztó szervek problémája, másoknál nem. Ennek oka, hogy a húgyút baktériumokkal szembeni önvédelmét jelentő, a baktériumok megtapadását gátló THG fehérjemolekula termelődése egyeseknél hiányzik, vagy nem kielégítő.

A tőzegáfonya hatóanyagai kedvezőtlen közeget teremtve gátolják a káros baktériumok megtapadását, és így megakadályozzák szaporodásukat.

 Alkalmazásához sok folyadék fogyasztása javasolt, ami segíti a húgyútban megtapadni nem tudó baktériumok kimosódását. Antibiotikumos kezelés esetén is ajánlott kiegészítő terápiaként tőzegáfonya-kivonatot fogyasztani, ezzel ugyanis elejét vehetjük új, antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek keletkezésének.

 Érdekességek

 Az amerikai tőzegáfonya nagyobb, mint európai változata, és több hatóanyagot is tartalmaz.

 •    A termés vörös színét a gyümölcsben lévő proantocianidin hatóanyag adja.

 •    A kivonat teljesen biztonságos, így terhes nők és kisgyermekek is nyugodtan szedhetik.

forrás: metropol.hu