Meleg tea hőségben: ezért működik az arab módszer!
Meleg tea hőségben: ezért működik az arab módszer! Felejtsd el a hideg limonádét! Több fokkal alacsonyabbnak érezheted a kinti hőmérsékletet. Biztosan hallottad már, hogy a
Életmódváltásban a megoldás!

Életmódváltásban a megoldás!

A diéták összezavarhatnak, ellentmondásokba ütközöl; egyiknél sok fehérjét, kevés szénhidrátot kell fogyasztani, másikban pedig sok szénhidrátot és kevés fehérjét. Ki tud ezen kiigazodni? Tény, hogy a legtöbb diétában van 1-1 hasznos dolog, viszont életmódváltás nélkül egyik se ér semmit hosszútávon. Márpedig érdemesebb hosszabb távon gondolkodni az egészségünk érdekében.

Miről van szó?

 A növekvő fanatikussága miatt az asztalra kerülő étel öröme már szinte teljesen elveszett. Az „egészséges táplálkozás” hite elveszi a zamatos étel élvezetét. Tényleg ennyire nem tudunk ízletesen étkezni anélkül, hogy diétás ételek után kutatnánk vagy a kalóriákat számlálva stresszelnénk, hogy mennyi t ehetünk?

Az egészséges életmód nagyon fontos, ha tényleg oda szeretnél figyelni arra ,hogy mit viszel be a szervezetedbe és mennyire lesz hasznos számodra.

Egy újfajta étrendet mutatunk most neked, ami által kialakíthatod az egészséges életmódot, ráadásul könnyen betarthatóak a szabályok is.

Gyümölcsök

Az emberi szervezet számára a gyümölcs a legfontosabb tápanyag, ugyanis az agy nem tud működni glükóz nélkül – és a gyümölcs a szervezetben nem más, mint glükóz.

Fontos tudni, hogy a gyümölcs nem a gyomorban emésztődik, még csak minimálisan sem! A gyümölcs a gyomorban csak előemésztődik és míg más étel 1,5-4 órán keresztül tartózkodik a gyomorban, a gyümölcs csak 20-30 percig. A szervezet a gyümölcsök vitaminjait és tápanyagait a belekben bontja le. Ezért a gyümölcsöt soha sem szabad más étellel együtt vagy közvetlen más étel után enni. A legelőnyösebb, ha a gyümölcsöt üres gyomorra esszük. Ha más étellel együtt fogyasztod, a gyümölcs megreked a gyomrodban és gyomorégést okoz.

Saláta után várj 2 órát, hús után 4 órát és gyorséttermi evés után 8 órát kell(ene) várnod, míg gyümölcsöt eszel.

Testünk ciklusai

Testünknek három alapvető ciklusa van, és az egészséges élet alapelve, hogy ezek a ciklusok harmonikusan tudjanak működni.

Első ciklus az eltávolítás. Ez hajnali 4 órától délig tart. Ebben az időszakban csak gyümölcsöt fogyasszunk (friss gyümölcsöt, gyümölcslét).

Második ciklus a felhasználás. Déltől este 8-ig tart. Ez az evés ideje, ha éhesek vagyunk, együnk, betartva a szabályokat, melyeket a következőkben olvashatsz.

Harmadik ciklus a feldolgozás. Ez este 8 órától hajnal 4-ig tart. Adjunk a testnek lehetőséget az ásványi anyagok kivonására, felszívódására és hasznosítására.

A szabályok

A helyesen bevitt étel körülbelül 3 óra alatt kikerül a gyomrunkból, a helytelen táplálkozás során ez elérheti a 12 órát is.

Sok magas víztartalmú ételt fogyasszunk; gyümölcsöket, zöldségeket. Ezek mellett a napi 2 liter folyadék fogyasztása elengedhetetlen!

Az ételeket megfelelő sorrendben kell bevinnünk, hogy azt a szervezetünk könnyen megeméssze. Az emberi gyomor nem arra lett kitalálva, hogy két „koncentrált ételt” emésszen meg egyszerre. Ezért soha ne fogyasszunk húst krumplival, halat rizzsel, inkább együnk zöldséget velük!

A legmegfelelőbb kombináció, ha egyszerre csak egy „koncetrált” ételt eszünk, és ha nem viszünk be fehérjét fehérjével vagy fehérjét körettel. Viszont egy kombinació elfogadott: ez pedig a köret körettel.

Két különböző fehérje keverése azért nem ajánlatos, mert a fehérjék különböző karakterek, komplex kompozíciók.

A köretek emésztése nem olyan bonyolult, mint a fehérjéké, ezért egyszerre több mint egy köret is ehető. Például zöldségkrémes szendvics vagy saláta főtt krumplival.

forrás http://www.vitalzone.hu/