Szívünk Napja - a Szív Világnapja
Szívünk Napja - a Szív Világnapja A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a S
Zöldséges ötletek

Zöldséges ötletek

Sokan nem kedvelik a zöldséget, és nem csak a gyerekek. Legyünk kreatívak, szerettessük meg ezeket az igen fontos tápanyagokban gazdag ételeket.

Csempésszük bele valami másba

Reszelt vagy apróra vágott répát, cukkinit, paprikát keverjünk bele a húsgombócokba vagy a burgerbe.

A friss zöld spenótot jobban „eladhatjuk” paradicsomos-fokhagymás szószban.

A törtkrumplihoz keverjünk fele arányban tört karfiolt.

Vajas szószban

A párolt zöldséggel csodát tesz egy kis sós vaj, esetleg egy kevés reszelt parmezán.

Játékosan

Vágjunk a zöldségből (répa, paprika, zeller) csíkokat vagy kis falatkákat, és kínáljuk mártogatós szószokkal.

Sütve

Sütőpapírra helyezve és kis olajjal meghintve rakjuk le a zöldségeket egy rétegben, fűszerezzük meg (só, bors, balzsamecet), és süssük ropogósra.

Mártogatósnak

Törjünk össze konzervbabot, adjunk hozzá balzsamecetet, olívaolajat, friss bazsalikomot, zsályát, zúzott fokhagymát és sót-borsot, ebbe mártogassuk a pirítóst vagy további zöldségeket.

Gyors ebédnek

Bármilyen zöldségből egy kis sovány csirke alaplé hozzáadásával készíthetünk a mixerben tápláló és ízletes krémlevest.

forrás: http://www.informed.hu/