Ásványi anyagok: A szilícium
Ásványi anyagok: A szilícium A szilícium létfontosságú nyomelem, amelynek az emberi szervezetre gyakorolt hatását a mai napig kutatják, főleg az immunológiában. A F&
Tisztítókúra

Tisztítókúra

Állandóan fáradt vagy? Nincs kedved semmihez? Gyakran fáj a fejed? A tapasztalt problémák a szervezet és az agy alulműködésére utaló jelek, melyeket a környezeti szennyeződésekből fakadó, a szervezetedben felhalmozódott méreganyagok okoznak!

A méregtelenítő kúra célja, hogy két hét alatt felfrissítse, kitisztítsa szervezetedet, illetve helyreállítsa anyagcserédet, hogy aztán megújult erővel élvezhesd a hétköznapokat is!

Tarts a Femina Tisztítókúrájával, kövesd tanácsainkat és étrendünket, hogy tested, lelked megújuljon!

A program alappillérei

Étrend.

Receptek.

Test és lélekápolás.

Hasznos tanácsok.

Az emberi szervezet saját öntisztító és öngyógyító mechanizmusokkal rendelkezik, amelyek faladata a méreganyagok - toxinok - feldolgozása, valamint az ellenük való védekezés. Sajnos azonban több mérgező anyag keletkezik a levegőben, az élelmiszerekben, mint amivel a test meg tud birkózni. Így a szervezet tisztításáért felelős szervek - a máj, a vese és az immunrendszer - egyre kevésbé működnek hatékonyan. A káros anyagok eljutnak a sejtekig, felhalmozódnak, és felborítják az anyagcserét. Ez okozza később az állandó fáradékonyságot, bágyadtságot és a fejfájást is.

A káros szennyeződéseket sajnos 100%-ig kikerülni lehetetlen, azonban az időnkénti salakanyag-eltávolítással védekezhetsz ellenük. Programunkban sem teszünk mást, mint hogy száműzzük az étrendből a mérgező hatású alapanyagokat, melynek hatására a szervezeted gyógyító folyamatai automatikusan beindulnak.

A kúra felépítése

A bevezető három napban fokozatosan hozzászoktatjuk szervezeted a kúrához. Napról napra kivonjuk étrendedből a tejtermékeket és a húsféléket.

A kúra lényege a következő nyolc napban - a negyediktől a tizenegyedik napig - történik, amikor az emésztésért és a szervezet tisztításáért felelős szerveket vesszük sorra, illetve regeneráljuk azokat. A programot iránymutató étrenddel, receptekkel és bevásárlási listával segítjük, melytől eltérhetsz, ám a hatékonyság érdekében ez nem ajánlott. Ezek a napok kritikusak lesznek. A szervezetedben folyamatosan beindul az öntisztítás, mely még több levertséggel, fáradtsággal és erős fejfájással járhat. Ezért ajánljuk, hogy ezt a nyolc napot teljes nyugalomban töltsd el. Ha tudsz, vegyél ki szabadságot, maradj otthon! Receptként írjuk elő azonban a sok alvást és a hosszú, friss levegőn való sétálást, mely javítani fogja közérzetedet!

Az utolsó három napon fokozatosan visszaszoktatunk a régi étrendre. A szervezetednek nem tenne jót, ha egyik napról a másikra ismét visszakapna minden káros anyagot. Ezért kérünk, hogy ne hagyd ki ezeket a napokat! A program hiánytalan betartása garantálja a felfrissülést!

Mozgás

Mivel nem fogyókúraprogramról van szó, ezért nem cél a zsírégetés! A kúra ideje alatt mozgásjavaslatainkkal pusztán a jobb közérzetet, a kiegyensúlyozottságot és a kitartást erősítjük benned.

 

Folyadékbevitel

Ez egy külön kiemelendő dolog, amiről sajnos nem lehet eleget beszélni. Sok ember számára nehézséget okoz a napi elegendő mennyiségű folyadékbevitel. Ezért már itt szeretnénk megkérni, hogy készülj fel lelkiekben és testiekben is a napi minimum két liter folyadék befogadására. Ez elengedhetetlen a salaktalanítás szempontjából, hiszen ki kell tisztítani, át kell mosni a szerveket, a szervezetet.

A kúrát és plusz tanácsainkat betartva a második hét végére minden rosszkedv, gyengeség elszáll. Szervezeted új erőre kap, tele lesz energiával, így kiegyensúlyozottan és vidáman folytathatod hétköznapjaidat!

forrás: www.femina.hu