Retek: csodaszer
Retek: csodaszer egész évre, nem csak a fogyókúra alatt!   Önmagában is isteni, vitamindús, viszont alig tartalmaz kalóriát, ráadásul az év nagy rész&eacut
Hogyan segít az agykontroll a gyógyulásban?

Hogyan segít az agykontroll a gyógyulásban?

Az agykontroll kifejezés mára beépült a köztudatba, egyre több ember szeretné átélni azt a hihetetlenül izgalmas fejlődést, amelyet az agykontroll nyújt.

A csodálatos elme

 Szakemberek évtizedek óta állítják, hogy az agyunk teljesítőképességének alig néhány százalékát használjuk csak ki, és a rendelkezésünkre álló kapacitással is mostoha módon bánunk. Az agykontroll használata során tulajdonképpen nem történik más, mint hogy az agy különleges, de mindenki számára adott képességét aktivizáljuk.

Tanulás

 A módszer felfedezője és kidolgozója egy félig mexikói származású, texasi elektroműszerész, José Silva volt, aki eleinte csak a gyerekeinek akart segíteni, hogy jobban menjen nekik a tanulás. Szöget ütött a fejében, hogy az agy az ébrenlét és az alvás határán termeli a legnagyobb feszültségű áramot. (Az agy ilyenkor főleg úgynevezett alfa agyhullámokat generál.) Arra gondolt, hogy talán a legerősebb áram fejti ki az agysejtekre a legerősebb hatást. Először legidősebb lányát, Izabelle-t relaxációs gyakorlattal juttatta a megfelelő agyi állapotba, és az alfa állapotban "pihenő" lánya számára felolvasta a tananyagot, aki aztán "ébredés" után könnyedén fel tudta idézni a leckét. Vagyis hamar bizonyossá vált, hogy a tanulásban, a tanulás hatékonyságának növelésében abszolút segítség lehet az agykontroll.

Gyógyítás

 Ám szakértőnk szerint ez csak az egyik jótékony hatás, ennél bonyolultabb és életbevágó területeken is nagy hasznát vehetjük az agykontrollnak. A gyakorlatok segítségével ugyanis az agy a szervezet öngyógyító folyamatait is képes jelentős mértékben felerősíteni, vagyis alapvető hatással van az immunrendszer működésére. Ugyanakkor nagyon fontos tudni, hogy egy súlyosan beteg ember számára az agykontroll minden esetben kiegészítő módszerként ajánlott csupán, a gyógyszeres vagy műtéti terápia mellett, de soha nem helyette.

Kiegészítő terápiaként azonban hasznossága megkérdőjelezhetetlen. Amerikában, a Harvard Egyetemen néhány éve komplementer medicina fakultás (kiegészítő orvoslás tanszék) is működik, ahol tanítják az agykontroll kulcselemeit.

Milyen fontos területekre hat még az agykontroll?

Érdemes gyakorlati oldalról megközelíteni ezt a kérdést: elsősorban segít a káros szokásoktól való megszabadulásban, a fájdalom uralásában, a szervezet élénkítésében, a tompultság leküzdésében, a hatékonyabb tanulásban, a mélyebb empátia kifejlesztésében, de talán a legizgalmasabb az összes pozitív hatása között a hatodik érzék életre keltése.

http://www.life.hu/