Eső után parlagfű
Eső után parlagfű A megszokottnál csapadékosabb nyár egy szempontból mindenképpen pozitív volt: a sok eső nem kedvezett az allergén növények hatásfokának. Sajnos ez a str
KIMERÜLTÉL? FÁRADT VAGY? TEGYÉL ELLENE!

KIMERÜLTÉL? FÁRADT VAGY? TEGYÉL ELLENE!

Biztos előfordult már Veled is, hogy hiába feküdtél le este időben, egyszerűen nem tudtad magad kipihenni, reggel ugyanolyan fáradtan ébredtél, mint amikor lefeküdtél. Így a tél végét járva kimerül a testünk, szinte soha nem tudjuk magunkat kipihenni megfelelően. Fogadd meg tanácsainkat és legyél újra friss és felszabadult!

Végy magadhoz egy kis vitamint!

Orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a B12 vitamin hiánya okozhatja a kimerültséget, amit teljesen hétköznapi élelmiszerekből tudsz magadhoz venni. Kezd a reggelidet egy nagy pohár tejjel, szendvicsedbe mindenképpen szeletelj egy kis sajtot, és most hogy itt van a friss zöldségek és gyümölcsök szezonja, próbálj meg minél többször nyers salátát enni vacsorára. Ugyanitt kell megemlékeznünk az ásványi anyagok jótékony hatásáról is, vagyis feltétlenül egyél időnként májat, vagy vörös húst, amivel feltöltheted a cink és vas készleteidet.

Mozgás… kifele a szabadba!

Persze, mi is tudjuk, hogy amikor az embernek ahhoz sincs ereje, hogy felkeljen reggelente az ágyból, akkor a háta közepére kívánja a rendszeres testmozgást. De ugye kutyaharapást szőrivel, ez esetben a lustulást gyógyítsd mozgással. Igazán nem lehet okod panaszra, hiszen még nincsen túl meleg, de azért már a telet végre kipipálhatjuk, szóval keresd fel a közeledben lévő parkot, húzd fel a régóta porosodó görkoridat, fogj kézen néhány jóbarátot, és mozgasd meg tagjaidat. Na, ha ez elsőre túl nagy falatnak bizonyul, akkor elég lesz egy kis kocogás a ház körül, vagy ha lift helyett felsétálsz a lépcsőn a munkahelyedre, a lényeg, hogy iktass be rendszeres testmozgást a napi rutinodba.

Játssz a színekkel és a fénnyel!

Ma már az orvosok is tényként kezelik, hogy a különböző színek befolyással vannak egészségi állapotunkra. Gondolj csak arra, hogy a kórházak többsége zöld, vagy világoskék, ugyanis mindkét szín megnyugtat, a piros felpezsdít, a napsütéshez hasonlító sárga pedig energiával tölt fel. Több lehetőséged is van, hogy ezeket alkalmazd: egyszerűen csak lépj végre ki a négy fal közül, vagy keress fel olyan specialistát, aki fényterápiával dolgozik. Ha úgy érzed, hogy van némi affinitásod a szobafestéshez, akkor vásárolj fel néhány vödör színes festéket, és mázold át az eddig komor lakásodat. Persze ezt a hatást egy-két jól kiválasztott színes anyaggal is elérheted.

Ha semmi sem használ, és biztos vagy benne, hogy már abnormális az, amennyire te fáradt vagy, akkor feltétlenül keress fel egy orvost. Elképzelhető, hogy valamilyen apróbb szervi megbetegedés okozza a végtelen kimerültségedet. Nem kell rögtön temetni magad, de azért nem árt utána járni, már csak a saját magad megnyugtatása véget is.

forrás: www.hotdog.hu