Gondolkodási-logikai hibáink változtatása
Gondolkodási-logikai hibáink változtatása  Mindnyájunkkal előfordul,hogy túlreagálunk egy helyzetet,elhamarkodott,vagy esetleg téves következtetést vonunk le egy adott szitu&aacut
Az öregedést is gátolja: E vitamin

Az öregedést is gátolja: E vitamin

Az E vitamin az A vitaminnal együtt védi a tüdőnket a levegő szennyeződéseitől. Ennek  hatása következtében kevésbé vagyunk fáradékonyak.

Aki megfelelő mennyiséget juttat be a szervezetébe ebből a létfontosságú vitaminból, azon később jelennek meg az öregedés jelei, mint azon, aki ebből kevesebbet fogyaszt. Ez annak köszönhető, hogy ez a vitamin késleltetni tudja az oxidáció miatt jelentkező öregedést. Az E vitamint szedő embereknek jobb az állóképessége, mivel az segíti a szervezetünk oxigénellátását.

Az agyunk számára is jótékony hatású, mert az idegsejteket védő sejtek sok zsírsavat tartalmaznak, melyek szintén ki vannak téve a szabad gyökök károsító hatásának. Az E vitamin segíti a megfelelő állapot fenntartását, és csökkenti például az Alzheimer-kor kialakulását. Az immunrendszer védőfunkcióját is sok ponton támogatja, így csökken a fertőzések kialakulása. Csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a sebgyógyulást, védi a vörösvértesteket a károsodásoktól. E vitamin szedése nagyon fontos olyanoknál, akik légszennyeződésnek vannak kitéve.

E vitamint tartalmazó élelmiszerek: a búzacsíra olaj, a napraforgómag, a mogyoró, a mandula, az édesburgonya és a müzli. Felszívódását segíti a C-vitamin és a szelén fogyasztása.

Forrás: www.hajraegeszseg.hu

Fotó: sxc.hu