Készíts bodzaszörpöt házilag! Íme, a legfinomabb recept!
Készíts bodzaszörpöt házilag! Íme, a legfinomabb recept! Én személy szerint nagyon szeretem a bodzát - bodzateát, bodzás palacsintát és a bodzaszörpöt is.
A csokoládé iránti sóvárgásról

A csokoládé iránti sóvárgásról

Elég sok ember - főként a nők- problémája a csokoládé iránti gyakori vágy, mostanában többen kérdeztetek erről. A mai nap ennek egy lehetséges okát és annak megoldását fogjuk kivesézni.

A csokoládé utáni gyakori sóvárgásnak több testi és pszihés oka is lehet. Ezek közül az egyik a magnézium hiány.

A magnézium természetes forrásai: sötétzöld leveles növények, hüvelyesek, borsó, gyümölcsök, szójabab, kesudió, fekete tea, kakaó, gabonák, tejtermékek és a hal.

A hiány megszűntetésében segítségünkre lehet még egy kiváló homeopátiás készítmény is: a Schüssler-sók közül a 7., Magnesium Phosphoricum. Ha a következő kérdésekre is igen a válaszod az extrém csokoládé kívánás mellett, akkor nagy eséllyel Nálad is ez az állapot áll fenn:

Gyakran csuklasz?

Vannak gyakori görcsös hasi panaszaid?

Gyakran elkapnak görcsös ásítási rohamok?

Jellemző-e, hogy begörcsöl a lábikrád?

Előfordul hasító-nyilaló fájdalmak a test bármely területén?

Hiánya könnyen észrevehető az arcunkon is, annak jellegzetes piros pozsgás elszíneződésében. A hiány állapot súlyosságát mutatja, hogy ezeknek a vörös foltoknak mekkora a kiterjedése, milyen erősségű a színe, illetve milyen a gyakorisága. Jellegezetes hiánytünetnek tekinthető az arcon vagy a nyakon jelentkező vörösödés izgalmi állapotban vagy fizikai igénybevétel esetén.  Ha megérintjük, melegség nélküli a tapintása annak ellenére, hogy az érintett személy a vörösség alatt gyakran melegséget érez.

Hogyan alkalmazzuk?

A Schüssler-sókat patikákban tudjuk beszerezni.

A tabletta formájában kapható ásványi sók a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, így szopogatni kell őket vagy a nyelv alá helyezve megvárni, amíg szétesnek. Bevétel előtt és után 20-20 percig semmit sem együnk, igyunk (víz kivételével)! Ahogy a többi homeos készítménynél, itt is ügyeljünk arra, hogy a mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is) kerüljük az alkalmazásuk előtt-után szintén kb. 20-20 percig, mert ezek ellensúlyozhatják a hatásukat. Ajánlatos, hogy semmilyen erős íz (pl: mentol, kávé, erőspaprika...) ne legyen érezhető a szájban a tabletták bevételekor.

A tárolásnál arra figyeljünk, hogy ne tartsuk őket elektromos készülékek (pl. mikro, Tv, számítőgép, laptop, rádió, mobiltelefon...stb) közvetlen közelében és óvjuk a sugárzó hőtől (pl. nap, kályha).

forrás: krediesz.blog.hu