Hogyan kezdjen sportolni, aki túlsúlyos?
Hogyan kezdjen sportolni, aki túlsúlyos? Ha valaki túlsúlyos, sokkal körültekintőbbnek kell lennie, hiszen nem mindig tud úgy mozogni, mint egy normál testsúlyú ember. Ha valaki eld&o
Ránctalanítás plasztikai műtét nélkül

Ránctalanítás plasztikai műtét nélkül

A ráncok elleni harcban is jó szolgálatot tehet egy fehérje, amely igen nagy szerepet játszik egyes emberi ráktípusok terjedésében. A Berkeley Laboratórium kutatói szerint a fehérje koncentrációjának befolyásolásával egy nap teljesen kiválthatjuk majd a plasztikai műtéteket, és a Botox-kezeléseket. 

A kutatások szerint a RHAMM (hialuronsav-kötő receptor) fehérje igen nagy szerepet játszik az adipociták (zsírsejtek) jelzéseinek szabályozásában bizonyos gyógyulási folyamatok (bőrsérülések, szívroham, agyvérzés) közben. A kutatók rájöttek, hogy a fehérje blokkolásával az öregedés során elpusztult zsírsejtek újraképződnek, ezzel együtt pedig csökken az egészségtelen zsigeri zsírok mennyisége is.

 „Ennek a módszernek az egyik előnye, hogy az idegmérgekkel ellentétben semmilyen káros mellékhatását nem ismerjük, ezen kívül teljesen non-invazív, hiszen a RHAMM fehérje működését gátló anyagot lokalizáltan, injekciók formájában kapja a beteg, így a műtét teljesen elhagyható” – nyilatkozta Dr. Mina Bissell, a Berkeley Laboratórium sejtbiológusa. A kutató szerint a módszer nem műtéti megoldást jelenthet a bőr rekonstrukciós műtétek utáni helyreállításában, a ránctalanítás, arcfelvarrás és alakformálás területén is.

A plasztikai sebészeten kívül más felhasználásai is lehetnek a RHAMM gátlóknak, hiszen a fehérje jelenlétének csökkentésével csökken az egészségtelen zsigeri zsír mennyisége is, így a cukorbetegségben szenvedők és túlsúlyosak állapotát is jótékonyan befolyásolhatja a fehérje részleges kiiktatása.

forrás: www.vital.hu