Hány fa van a környezetedben? Befolyásolja, meddig fogsz élni
Hány fa van a környezetedben? Befolyásolja, meddig fogsz élni Mennyi zöldterület van a környezetedben? Bár léteznek kifejezetten városimádó emberek, a többség jo
Ránctalanítás plasztikai műtét nélkül

Ránctalanítás plasztikai műtét nélkül

A ráncok elleni harcban is jó szolgálatot tehet egy fehérje, amely igen nagy szerepet játszik egyes emberi ráktípusok terjedésében. A Berkeley Laboratórium kutatói szerint a fehérje koncentrációjának befolyásolásával egy nap teljesen kiválthatjuk majd a plasztikai műtéteket, és a Botox-kezeléseket. 

A kutatások szerint a RHAMM (hialuronsav-kötő receptor) fehérje igen nagy szerepet játszik az adipociták (zsírsejtek) jelzéseinek szabályozásában bizonyos gyógyulási folyamatok (bőrsérülések, szívroham, agyvérzés) közben. A kutatók rájöttek, hogy a fehérje blokkolásával az öregedés során elpusztult zsírsejtek újraképződnek, ezzel együtt pedig csökken az egészségtelen zsigeri zsírok mennyisége is.

 „Ennek a módszernek az egyik előnye, hogy az idegmérgekkel ellentétben semmilyen káros mellékhatását nem ismerjük, ezen kívül teljesen non-invazív, hiszen a RHAMM fehérje működését gátló anyagot lokalizáltan, injekciók formájában kapja a beteg, így a műtét teljesen elhagyható” – nyilatkozta Dr. Mina Bissell, a Berkeley Laboratórium sejtbiológusa. A kutató szerint a módszer nem műtéti megoldást jelenthet a bőr rekonstrukciós műtétek utáni helyreállításában, a ránctalanítás, arcfelvarrás és alakformálás területén is.

A plasztikai sebészeten kívül más felhasználásai is lehetnek a RHAMM gátlóknak, hiszen a fehérje jelenlétének csökkentésével csökken az egészségtelen zsigeri zsír mennyisége is, így a cukorbetegségben szenvedők és túlsúlyosak állapotát is jótékonyan befolyásolhatja a fehérje részleges kiiktatása.

forrás: www.vital.hu