Hajhullás ellen gyógynövényekkel
Hajhullás ellen gyógynövényekkel A hajhullás azt jelenti, hogy naponta 100-nál több hajszál hullik ki. Oka többféle lehet: Genetikus, amikor családi örökletes betegs&ea
3 nyomós egészségügyi érv a karaoke mellett

3 nyomós egészségügyi érv a karaoke mellett

Az énekléssel megelőzhető a stroke is

Akár heti rendszerességgel is megéri karaoke bárokba járni.

Ha rendszerint vonakodva fogadod el barátaid meghívását egy-egy karaoke bulira, és a helyszínre érkezve is következetesen távon tartod magad a mikrofontól, érdemes elolvasnod egy külföldi tanulmány eredményeit.

Természetesen hol máshol vizsgálnák a karaoke egészségre gyakorolt hatásait, mint a műfaj szülőhazájában, Japánban? Az Ehime Egyetem professzora, Takeshi Tanigawa több mint 19 ezer 40-69 év közötti ember bevonásával végezte azt a kutatást, melynek során kiderült, hogy időnként mindenkinek érdemes kicsit bolondot csinálnia magából.

3 egészségügyi érv a karaoke mellett

A vizsgálat során kiderült, hogy a rendszeresen karaokézó emberek között kisebb valószínűséggel fordul elő stroke és szívbetegség, és stressz-szintjük alacsonyabb. Tanigawa professzor szerint a karaoke jó módja a stressz kezelésének, az éneklés közbeni mély légzés jót tesz az idegrendszernek, és a szervek vérellátását is javítja.

Amennyiben tehát képes vagy elengedni magad, illetve teli torokból énekelni a mikrofonba az I Will Survive örökbecsű sorait, érdemes gyakrabban látogatnod a karaoke bárokat.

forrás: www.femina.hu