Tévhit a megfázásról és influenzáról
8 tévhit a megfázásról és az influenzáról Sajnos lassan, de biztosan közeledik a hideg és az influenzaszezon, így sokan igyekeznek különféle praktikákkal m
ESG/EIS állapotfelmérés

ESG/EIS állapotfelmérés

Mit üzen a testünk?

A testünk mindig elárulja, hogy épp mire van legjobban szükségünk, csak meg kell érteni a különböző jelzéseit. Tekinthetjük ezt kódolt üzenetnek is, ami aktuálisan például fejfájás, gyomorégés, allergia vagy akár valamilyen komolyabb formában jelentkezik. A szervezetünk így tudatja velünk, hogy min kellene változtatni. Ezek nem pusztán kellemetlen panaszok, mert valójában azt is elárulják, hogy miért most jelentkeznek, és mit kellene megértenünk önmagunk működéséből. Ahelyett, hogy mindenáron el akarnánk hallgattatni ezeket a jelzéseket. Mint ahogy a riasztó sem azért van, hogy ha megszólal, akkor befogjuk a fülünket és arrébb sétáljunk. Az ESG ezen testi jelzések értelmezésében segít.

Hogyan működik az ESG?

Az ESG (ElectroSomatoGraphia) újabb nevén EIS (ElectroIntersticiálisScan) egy elismert orvosi vizsgálómódszer, mely jól alkalmazható szűrővizsgálatra, állapotfelmérésre, rizikóbecslésre, valamint különböző terápiák nyomon követésére.  A gyors, 4-5 perces vizsgálat mindenféle kellemetlenség nélküli, a 89%-os érzékenység pedig igazolja méltó helyét az orvosi diagnosztikában.

A készülék működése a chronoamperometrián alapul. 1,28 V-os egyenáram halad át a szervezet sejt közötti ún. intersticiális tartományában, a gép ennek jellemzőit méri. Az áram vezetődése függ az intersticiális tér ionösszetételétől, így annak a mért értékből az eszköz az analízis során következtet az egyes sejtek közötti tér ionegyensúlyára, és ez alapján az egyes sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek működési állapotáról ad nekünk képet. Mindezt érthető 3 dimenziós, grafikonos-, valamint szöveges formátumban. Az eszköz 6 elektródán (2 talp, 2 tenyér, 2 oldali homlok) keresztül mér, összesen 22 mérést végez 3 körben, ez alatt készíti el a szervezet ionösszetételének és működésének képét.

A lelet a mérést követően azonnal látható és értékelhető. Az egyenáram küszöbérték alatti, vagyis a páciens semmit nem érez belőle. Nem szükséges semmilyen előkészület a méréshez, így a nap bármely szakában elvégezhető, nem kell éhgyomorra  lenni. A mérés veszélytelen, teljesen fájdalommentes és biztonságos, rendkívül látványos és informatív.

Egyedülálló abban a tekintetben, hogy indirekt értékelhetjük a szervezet működését gyakorlatilag sejt szinten. Nem a vér vagy vizelet paramétereit méri, hanem sokkal mélyebbre lát bele a szervezetünkbe. Ennél fogva azokat a változásokat is jelezni tudja, amik még esetleg tüneteket sem okoznak, nem is mutatkozna eltérés így egy adott vérvételi laborparaméterben sem, ugyanakkor ez az EIS készülékkel már látható lehet.              

Az EIS/ESG megmutatja a(z):

 Szervezet működési állapotát

 Egyes szervrendszerek működését külön-külön

 Energetikai állapotot

 Hajlamot a kölönböző betegségekre

 Stressz esetleges hatását

 Testössszetételt: folyadék-izom-zsír arányt

 Ionegyensúlyt sejtszinten: Na, K, Fe, Ca, Mg

 Hormonokat (pajzsmirigy, mellékvese, nemi)

Szöveti pH-t, savasságot-lúgosságot

 Vesefunkciót, cukor-, vérzsír-, koleszterin-szintet

 Szabadgyököket

 Idegi ingerületátvivő anyagok mennyiségét

 Alkalmazott terápia hatékonyságát

 Ilyen volt-ilyen lett összehasonlítást

Segítségével értékelhető a(z):

 Túlsúly

 Cukorbetegség, pajzsmirigy működési zavar

 Szív és érrendszer állapota, magasvérnyomás

 Szívizomműködés, szívritmus, stresszhatás

 Gerincprobléma, csontritkulás, csigolyablokk

 Csigolyák terheltségi állapota

 Folyadékhiány, folyadékvisszatartás-ödéma

 Allergia, elsősorban liszt- (glutén)

 Tejfehérje-érzékenység

 Emésztőrendszer működése: gyulladás, puffadás

 Bélflóra zavara

 Húgyúti rendszer működése: hólyag-, vesegyulladás

 Nemi szervek állapota: gyulladás, flóra zavara

 Agyi működés, agyi vérkeringés

 Depresszió, alvászavar, kimerültség

 Általános anyagcsere működés, savas-lúgos állapot

Nem javasolt:

pacemaker, fém imlantátum, végtaghiány esetén, terhesség 28. hete után    

Az EIS lelet önmagában nem diagnosztikus értékű, viszont hatékony kiegészítője a különböző orvosi vizsgálatoknak. A néhány perces mérés után a pácienssel együtt kiértékeljük a kapott eredményt. A tanácsadásnak fontos részét képezi a mérési eredmény mellett a páciens panasza, illetve amit a tapasztalt orvos lát mind a páciensen, mind magán a leleten. Ezek alapján adok én tanácsot, illetve állítjuk össze együtt a tervet a kívánt változás eléréséhez.

Mit nyerhet az ESG állapotfelmérésen?

Átfogó, részletes képet kap szervezete működési állapotáról

Az Ön számára is megvalósítható terápiás megoldásokat javaslok

Módszereink egyaránt fókuszálnak a test és a lélek szükségleteire

Lelki kérdéseire egyedi utat ismerhet meg

forrás: www.wallingerzita.hu/