Hogyan vegyük rá gyermekünket a mozgásra?
Hogyan vegyük rá gyermekünket a mozgásra? Egyszerű: példamutatással. Kutatások bizonyítják, hogy az aktív szülőknek a gyermekeik is aktívabbak. Pofonegyszerű a recept, sokan
Szeretnéd letenni a szemüveget? Pár perc alatt megoldható

Szeretnéd letenni a szemüveget? Pár perc alatt megoldható

Szemészprofesszorok előrejelzései alapján a 21. század végére senki sem fog már szemüveget vagy kontaktlencsét viselni.

Egyre kevesebben vásárolnak szemüveget vagy kontaktlencsét, és ezzel együtt rengeteg kényelmetlenséget. Közben a lézeres szemműtétek száma évről-évre nő. Világszerte 30 év alatt körülbelül 30 millió lézerkezelés történt. Magyarországon eddig 100.000 látásjavító lézerkezelést végeztek, ebből 70.000 kezelést Sasszem eljárással.

Mit nyújt a lézerszemészet?

A lézerszemészet legkorszerűbb lézerei már szinte minden problémát képesek megoldani. Megszüntetik a rövidlátást, a távollátást, az olvasószemüvegességet, képesek kiiktatni a bifokális és multifokális szemüvegeket. A cylindereket is eltüntetik. Nem csak az elsődleges, hanem a rejtett fénytörési hibákat is korrigálják, így a szemüvegviselésnél is jobb látás érhető el, akár 125%-os látásélesség .

 

Folyamatosan bővül a lézerkezelhető dioptriatartomány is. Már igazi szódásszifonos szemüvegektől szabadítja meg a lézer az embereket. A lézerkezelés teljesen fájdalommentes, pár perces rutinműtét, és másnap lehet dolgozni.

Milyen kényelmetlenségekkel jár a szemüveg viselése?

Eltörik. Elveszik. Lecsúszik. Állandóan maszatos. Bepárásodik esőben, főzés, kávézás, teázás közben. Forró ételeket nem lehet nyugodtan elfogyasztani. Nem sportolhatunk vele. Nem tudunk zavartalanul wellness-elni, strandolni, zuhanyozni, csókolózni sem. Rossz perifériás látást nyújt. Agyonüti a megjelenést. A fotókon is vissza-tükröződik. Nem tudunk ágyban olvasni. Nyom, ha elbóbiskolunk vele. Örökké vigyázni kell rá. Nem vehetünk design napszemüveget. A 3D szemüveget rá kell húzni. Betöri az orrnyergünket. Rendszeresen ellenőrzésekre kell járni.

Miért a lézerszemészeté a jövő?

A pár perces, fájdalommentes lézeres szemműtétet egyszer kell elvégezni, egyszeri kiadás, majd életünk végéig nem kell a látásunk miatt se az időnket, se a pénzünket pazarolni. Élesen láthatunk szabad szemmel. Egy életre megszabadulhatunk a segédeszköz-függőségtől, az ezzel járó kényelmetlenségektől, a rendszeres költségektől, az optikákban eltöltött időtől.

A lézerkezelés ára általában 4-5 éven belül megtérül

- A segédeszközök nélküli szabad élet megfizethetetlen  - állítja a sasszemű Kovács Antal - Atom Anti - dzsúdó olimpiai bajnokunk. Varga Veronika pedig -12 Dioptriával és hozzá 3 cylinderrel mondhatni nem látott semmit, csak foltokat. Azonban Sasszem lézerkezelése óta szemüveg nélkül vezethet és dolgozhat. Számára pár év alatt megtérült a műtét ára. Lézerkezelése óta a Sasszemklinikán dolgozik, és tapasztalatait örömmel osztja meg a páciensekkel.

Milyen kényelmetlenségekkel jár a kontaktlencse viselése?

Kiesik. Elveszik. Elcsúszik. Összegyűrődik. Elszakad. Foltos. Kipislogjuk. Alámegy a szempilla. Szúr. Ki kell venni. A folyadék otthon maradt. Vérágassá, sőt csúnyán elfertőződötté válhat a szem. Úszás közben elveszíthetjük. Nem használhatjuk életre szólóan. Szemüveget kell készíteni mellé. Állandóan lencséket és folyadékot kell venni, optikákba járni. Szertartásos. Túl sok macera és kockázat van vele.

Hány lézerkezelés árát fizeti még ki szemüvegre, kontaktlencsére?

Mennyit költesz szemüvegre, illetve kontaktlencsére, kontaktlencse-folyadékra évente? Mennyi időd és pénzed megy el az optikákban? Életed végéig ezt szeretnéd? Vagy ezektől mind megszabadulnál?