Hajhullás ellen gyógynövényekkel
Hajhullás ellen gyógynövényekkel A hajhullás azt jelenti, hogy naponta 100-nál több hajszál hullik ki. Oka többféle lehet: Genetikus, amikor családi örökletes betegs&ea
Egészségtelen ásványvizek

Egészségtelen ásványvizek

A legtöbb országos médium kiemeltként kezelte a héten a hírt, miszerint az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal több ásványvíz forgalmazását megtiltotta és a különböző áruházakból vissza is hívta a raktáron lévő termékeket.

A hivatal közleménye szerint több tízezer liter ásványvizet vontak ki a forgalomból. A magyarázat szerint ezekben a nitrition koncentráció meghaladta a határértéket és egy baktériumot is találtak. Utóbbit Pseudomonas aeruginosa baktériumnak hívják, és többfajta betegséget okoz, például gyulladást, kiütést, égési sebeket tud előidézni.

A nitrit inkább a gyerekek, elsősorban a csecsemőkre lehet veszélyes. Keringési rendellenességeket okozhat és rákkeltő hatást is tulajdonítanak neki.

Ezek a termékek csak nagy mennyiségben okozhatnak komolyabb problémát, a szakemberek szerint igazi egészségügyi kockázat nem áll fenn, ugyanakkor a határérték és a szabályok azért, vannak, hogy betartsák, betartassák őket.

Összesen 12 terméket hívtak vissza, ezeket a hivatal közleménye természetesen meg is nevezi. Az adott ásványvíznél feltüntetik a mintavétel helyét, ahogyan azt is, hogy pontosan milyen értékeket mértek.

A fogyasztó szempontjából egyébként teljesen lényegtelen, hogy a forgalmazó, vagy a gyártó hibás, és az is, milyen módon kerülhetett a nem odavaló tartalom a vízbe. Az emberek bizalommal veszik le a polcokról a terméket, legalábbis eddig így tették...

Forrás: www.hajraegeszseg.hu

Fotó: pixabay.com