Leolvadnak rólad a kilók, ha megiszod: 7 extra erős természetes zsírégető ital
Leolvadnak rólad a kilók, ha megiszod: 7 extra erős természetes zsírégető ital Többek között a zöld tea is erős zsírégető hatással bír. Íme, a 7 legjobb seg&ia
Az ősz és a felfázás csodaszere: vörös áfonya

Az ősz és a felfázás csodaszere: vörös áfonya

Az ősz – sok nő esetében – egyet jelent a felfázás (hólyaghurut) időszakával. Ennek egyik oka, hogy a változékony, egyre hűvösebb, csapadékosabb időben nehéz eltalálni a megfelelő öltözéket.  Próbáld kivédeni a bajt, ha pedig már megtörtént, fordulj a természet patikájához vörös áfonyáért. Íme az apró bogyók további pozitív hatásai!

Így véd a bajtól
Nem csupán nagyanyáink tapasztalatai, de kutatások is bizonyítják, hogy a vörös áfonya a felfázás kiváló ellenszere. Mégpedig azért, mert képes a húgyúti fertőzésekért felelős E-coli baktériumok megtelepedését megakadályozni a húgyhólyagban és a húgycsőben. Ha valaki már a betegséggel küzd, akkor is érdemes segítségül hívnia, hisz hamar enyhíti a tüneteket, és segít meggátolni a betegség kiújulást.

További jótékony hatások
A vörös áfonya hemzseg C-vitaminban, így az ősz másik rettegett betegsége, az influenza ellen is hatásos. Továbbá rendkívül sok antioxidánst tartalmaz – ezek védik szervezetünket az oxidációs folyamatoktól, és hozzájárulnak a fertőzések és a gyulladásos folyamatok meggátolásához. A vörös áfonya a koleszterinlerakódás, a bőrbetegségek, az érelmeszesedés, a szívinfarktus, valamint a rák megelőzője is lehet. További előnye, hogy nátrium, foszfor, kálium, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink és kén is megtalálható benne. Növeli az ellenálló képességet, ami a hideg hónapokban még fontosabb.

Variációk a fogyasztására
A legjobb, ha nyersen eszed a vörös áfonyát, de aszalva is remek csemege. Teaként mézzel, szegfűszeggel és fahájjal bolondítva igazi finomsághoz juthatsz. A gyógynövényboltokban koncentrátumként és kapszula formájában is megtalálható. Az apró bogyók ételek ízesítésére ugyancsak ajánlottak, a többi között mártások, levárok, kompótok készíthetők belőlük, de alkalmasak húsok, saláták, sütemények ízesítésére is.

Forrás:

www.eharmonia.hu

www.hajraegeszseg.hu