Milyen gyakran lehet szoláriumozni? A felső határ az egészségedért
Milyen gyakran lehet szoláriumozni? A felső határ az egészségedért Dr. Csernus Krisztinát kérdeztük arról, hogy létezik-e biztonságos szoláriumhasználat. A bőrg
5 étel, amit kerülj el, ha strandra mész

5 étel, amit kerülj el, ha strandra mész

A legjobb formádat akarod hozni a strandon? Akkor oda kell figyelned arra, hogy mit eszel, mielőtt kimész a partra. Megmutatjuk, mely ételeket kerüld el:

Ezeket NE edd a strandon, a kellemetenségek elkerülése végett

1. Extra sós kaják

Habár a nátriumban gazdag ételek nem puf****tanak fel - mint a szénsav - de vízvisszatartést okoznak a szervezetedben. Lehet, hogy a chip vagy a salsa jó rágcsának tűnhet a strandon, válassz inkább valami olyan nasst, ami alacsony sótartalmú, ezzel is vigyázva a szervezeted optimális működésére és arra, hogy remekül fess bikiniben a strandon. Mindig gondolkozz, mielőtt eszel!

2. Keresztes virágú zöldségek

Ezek szuper ételek a hosszútávú fogyás érdekében, amiket napi szinten érdemes enned, viszont strandolás előtt nem ajánlott, hiszen ezek a zöldségek egy komplex cukrot, az úgynevezett raffinózt tartalmazzák, ami a felfújódás okozzák. Szóval ha nem szeretném lufikéne sétálni a strandon, akkor előtte senkiképpen ne egyél brokkolit és káposztaféléket.

3. Rágózás

A rágózás ártalmatlan dolognak tűnhet, de valójában puffadást okoz. Hogy miért? Egyszerű a magyarázat: Az ok, amiért a rágózás felpuf****t az, hogy nagy mennyiségű levegőt nyelsz le közben. Ezért érdemes odafigyelned erre a kis "apróságra is", mielőtt a partra mész. És amúgy sem néz ki túl csábítóan a rágózás.

4. Cukros italok, koktélok

Nincs is jobb, mint a csobbanás után a bárban inni egy finom, hűsítő koktélt. De vigyázz, hisz a koktélok java nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, ami szintén nem jó hír az alakodnak. A cukros üdítők szintén puffasztanak, hosszú távon pedig hizlalnak. Inkább igyál egy jeges citromos teát.

5. Tejtermékek

A laktóz tartalmú termékekt is tanácsos elkerülnöd a bikiniidőben, hiszen eltelít, felpuffaszt és rengeteg gáz termelődik tőle a szervezetedben, aminek a végkimenetelére szerintem egyik ember sem vágyik a strandon. Szóval a legjobb, ha nemet mondasz ezekre az ételekre is.

+1: Szénsavas üdítők

Végre valahára leszoktál a szénsavas üdítőkről, de a szénsavas vizet még mindig iszod? Igen, egy fokkal jobb választás, mint az ízesített, tartósítószeres bolti löttyök, viszont jobban teszed, ha szénsavmentesre cseréled, hiszen ha strandolás előtt iszod, meglehetősen felpuffaszt és nem lesz túl előnyös az alakod buborékhassal.

Forrás: http://www.vitalzone.hu