Téli tippek zöldség és gyümölcsevéshez
Téli tippek zöldség és gyümölcsevéshez Télen a jó illatú fűszeres édességek, nassolnivalók és rágcsák különösen vonzóak, pl&
A vitaminok szerepe az izomépítésben

A vitaminok szerepe az izomépítésben

Akár hiszed, akár nem, a legfontosabb kiegészítők között vannak a vitaminok, ha az izomtömegedet szeretnéd növelni… a diétáról már nem is beszélve. Bár konkrétan nem a bevitt vitaminok fogják növelni az izomtömegedet, ám jócskán hozzájárulnak az étrended sikeréhez.

Vitaminok nélkül nem tudod maximalizálni a tömegnövekedést. Ha nem biztosítasz minden szükséges feltételt a szervezetednek, akkor a fejlődésed sem lesz 100%-os.

A maximális teljesítmény érdekében elengedhetetlen minden szükséges tápanyag biztosítása. A szervezetben zajló milliónyi biokémiai folyamatban bizony jelentős szerepe van a mikronutrienseknek.

A vitaminok által segített folyamatok között a legfontosabbak:

fehérje szintézis (a szervezet azon képessége, hogy a fehérjét az izom építésére használja)

hormonszint szabályozás (a tesztoszeron hormon alapvető ebben a tekintetben)

anyagcsere szabályozás (szabályozza az energiaszintet, növekedést és az izomzat regenerációját)

Miből mennyit?

Egy minőségi multivitamin elég lehet a legtöbb sportoló vitamin- és ásványi anyag szükségleteinek kielégítésére. Sportolók esetén általában elmondható, hogy a hivatalos RDA (felnőttek számára szükséges napi beviteli mennyiség) nem elegendő, hiszen a sporttevékenység által kifejtett stressz hatására káros gyökök szabadulnak fel a szervezetben, amelyek leküzdése elsősorban az antioxidánsok feladata. Így a regeneráció is gyorsul a vitaminok hatására.

Két egymással szemben álló szélsőség alakult ki nagyjából a vitaminokkal kapcsolatban. Egyik oldalon a megszámlálhatatlan mennyiségű bogyót magukba tömők állnak, míg a másik oldalon tökéletes meggyőződéssel hangoztatják, hogy minden szükséges vitamin benne van az élelmiszerekben. A megoldás azonban valahol a kettő között van.

Ha maximalizálni akarod az izomnövekedést, akkor a vitaminokkal és ásványi anyagokkal nem szabad spórolni. Ne hagyd félrevezetni magad azok által, akik szerint az élelmiszerekben épp elég a vitamin, mert ez nem igaz, ez a téma már rég lejárt.

Ám nyilván a rengeteg vitamin és ásványi anyag megvásárlása elég nagy terhet róhat a pénztárcára.

A cél tehát a pénztárca által engedett legjobb minőségű vitamin megvásárlása.

Mitől függ egy vitamin minősége?

 

A vitaminok nem egyformán gyártódnak. A minőség szempontjából fontos tényezők a felszívódás gyorsasága és az összetevők tisztasága.

A vitamin kiválasztásakor legyen alapvető szempont, hogy ne tartalmazzon túl sok egyéb hozzáadott anyagot. A túlságosan alacsony ár mindig gyanús a minőség szempontjából. Ugyanakkor mindig legyen mérvadó a márkanév és az irántuk érzett bizalmad.

forrás: http://shop.builder.hu/