Édesítőszer, egy újfajta betegségokozó
Édesítőszer, egy újfajta betegségokozó A mesterséges édesítőszer betegség mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is
Szőrös vitaminbomba

Szőrös vitaminbomba

Az őszibarack gazdag antioxidánsokban, sok benne az A-vitamin, erősíti az immunrendszert, ápolja a száraz bőrt, eltünteti a pattanásokat.

Az őszibaracknak számos fajtáját ismerjük, fehér és piros húsú termése mellett népszerű a lapos változata is. A nektarin csak külsejében különbözik, hatása ugyanolyan, mint szőrös rokonának. Íme 11 dolog, amiért érdemes ezeket a gyümölcsöket nap mint nap fogyasztani.

Magnéziumot tartalmaz, amely jó hatással van az izmokra, egyensúlyban tartja a vérnyomást. Ezenkívül segít, hogy a kalcium megfelelően beépüljön a szervezetbe, ezáltal a csontok erősítésében is szerepe van.

Jó kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, mert egy átlagos méretű barack csupán 67,5 kilokalóriát tartalmaz, emellett sok víz van benne, az egyik legjobb tisztító hatású gyümölcs.

Antioxidánsokban gazdag, ezért csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét.

Enyhe hashajtó hatású, kisgyermekek és felnőttek egyaránt alkalmazhatják székrekedés esetén.

Magas az A-vitamin-tartalma. Egy felnőtt napi A-vitamin-szükséglete 1,5 mg, ami segít a bőr, a nyálkahártya és a szem egészségének megőrzésében.

A népgyógyászatban használták a várandóssággal együtt járó reggeli rosszullétek ellen, mert csökkenti a hányingert.

Otthon készíthető arcpakoláshoz egy kockára vágott őszibarackot keverjünk össze 2 dl natúr joghurttal és egy felszeletelt kígyóuborkával. Mindezt turmixoljuk össze, a krémet vigyük fel arcbőrünkre, s 20 perc elteltével mossuk le vízzel.

A pattanásos és száraz bőr kezeléséhez gyakran alkalmazzák, mert sok B-vitamin található benne, amely segít a sebek gyógyulásában, és üdévé, rugalmassá varázsolja a bőrt.

Napi rozsszükségletünk 25-30 gramm. A barackkal ezt tökéletesen bevihetjük szervezetünkbe, ezáltal serkentjük az emésztést.

Narancssárga színét a béta-karotinnak köszönheti, amely csökkenti a szívbetegség és egyes ráktípusok kialakulásának az esélyét.

Vértisztító hatása régóta ismert, és magas C-vitamin-tartalma miatt kiváló immunerősítő.

forrás: www.csaladilap .hu