Melyik a legjobb mozgásforma, ami eltünteti a narancsbőrt?
Melyik a legjobb mozgásforma, ami eltünteti a narancsbőrt?  Összegyűjtöttük a legnépszerűbb kérdéseket a témával kapcoslatban, hogy mégis melyik az a mozgásforma, amellyel
Fogyassz mézet az egészségedért!

Fogyassz mézet az egészségedért!

A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne.

Elsősorban C és B vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát.

Íme néhány jótanács a rendszeres mézfogyasztáshoz!

Váltogasd a mézfélék fogyasztását, így sohasem fogsz ráunni. Egész más az akácméz íze, mint a virágmézé, s a lépesmézet sem lehet összekeverni a napraforgó-mézzel.

Az olajos magvak kifejezetten harmonikus kiegészítői a méznek. A dió, a mák, s a velük ízesített élelmiszerek kitűnő édesítőszere a méz, érdemes neked is kipróbálni!

A nem túl édes kalácsokhoz, mint például a fonott kalács, fogyassz mézet. Már előtte kend meg vajjal, s iszogass hozzá meleg kakaót vagy tejet.

Csak akkor keverd a teádba a mézet, amikor már eléggé lehűlt ahhoz, hogy fogyasztani tudd.

Nyugodtan használd a sütéshez-főzéshez is a mézet, mert egyrészt ad a süteménynek egy kellemesen pikáns ízt, valamint sokáig puhán is tartja.

Kanállal, önmagában is fogyaszthatod a mézet. Általában akkor szoktuk ezt tenni, amikor náthásak vagyunk vagy a torkunk fáj.

Főleg esténként ne maradjon el a méz fogyasztása, mert ekkor érvényesül legjobban a nyugtató tulajdonsága.

Egyszerre túl sok mézet lehetőleg ne fogyasszunk, naponta csupán egy pár kávéskanállal, de azt rendszeresen.

Az öröm egyik forrása legyen a mézfogyasztás, ne pedig egy nyűg, egy teher számunkra, hanem az alapja egy folyamatos alapja.

Tudtad-e - hogy a mézet hígítva a szem felszínes gyulladásaira, sérüléseire hatékonyan alkalmazhatjuk? A langyos mézoldattal átitatott steril vattatampont tartósan a szemen kell tartani.

forrás: hotdog.hu