Dióhéjban az allergiáról
Dióhéjban az allergiáról Közel hárommillió magyar lakos életét keseríti meg allergia, mely a légutak rövid ideig tartó vagy tartós gyulladásos ingerl&e
A sötét előérzetektől a tudatos érzékenységig

A sötét előérzetektől a tudatos érzékenységig

Baljós félelmek, üldözési mánia, babonásság, frontérzékenység, túlérzékenység, félelemmel teli hallucinációk, rémálmok, alvászavar, vegetatív idegrendszer labilitása - többek közt ezek a területek, amiken segíthet a rezgő nyár esszencia felülemelkedni. Segít elindulni az úton, ahol eljuthatsz a sötét előérzetek világából a tudatos érzékenységig.

Ismerős?

Sokszor vannak olyan élményeim, amelyeket nem osztok meg másokkal, mert attól tartok, hogy bolondnak néznek: például gyakran tartok valamilyen félelmetes esemény bekövetkezésétől.

Balsejtelmek gyötörnek, úgy érzem, hogy valami rossz dolog fog velem történni – látszólag minden ok nélkül. Nagyon érzékeny vagyok a különböző energiákra, rezgésekre: előfordul, hogy egyszer csak beszélgetés közben elfog a remegés, vagy ha bemegyek egy helyre úgy érzem, van ott valami, amitől ideges leszek.

Nagyon megviselnek a frontok is.

Egyes álmaim és/vagy megérzéseim később sokszor igaznak bizonyulnak.

Előfordul, hogy rémálmok gyötörnek, ilyenkor izzadtan, izgatottan ébredek, és annyira bennem marad ez a félelem, hogy alig bírok visszaaludni. Sokszor nappal is úgy elfog a félelem, jön a reszketés, szívdobogás, gyomorremegés, de igazából nem tudnám megmondani, hogy mitől…

Ha magadra ismersz a fenti mondatokból, a rezgő nyár esszencia segíthet, hogy felül tudj ezeken kerekedni.

Miben segíthet?

Az eszencia a tudattalanból feltörő balsejtelmek, félelmek és szorongások feloldását végzi: segít a tudatosság határán belül maradni, mind a külső, mind a belső hatásokkal szemben.

Tippek

Az esszencia segít, hogy elindulj a változás útján, de fontos, hogy Te is felismerd ennek szükségességét és akarj tenni érte. Ha Te ezt nem akarod, nem érzed szükségesnek, akkor bele se kezdj. Ha viszont zavarnak ezek a problémák és szeretnél változtatni rajta, íme néhány tipp, ami segítségedre lehet ebben:

Erősítsd a kapcsolatodat a földdel, a fizikai világgal! Sokat segíthet például a sportolás, a kirándulás, a fizikai munka vagy a kertészkedés.

Meg kell tanulni a megérzések helyes kezelését: elfogadni, tudatosítani és a jelen körülményekhez igazítani, így a félelmet biztonságérzet váltja fel.

Megerősítések

Az esszencia szedése mellett javaslok elvégezni egy gyakorlatot megerősítések segítségével, ami segíti a mielőbbi javulást. A megerősítések használatánál kulcsfontosságú, hogy érezd, amit mondasz! Azért használjuk a megerősítéseket, hogy a szükséges érzéseket kiváltsák. Nem az a lényeg, mit mondasz, milyen szavakat használsz, hanem hogy milyen érzéseket kelt Benned. Gyakorlati példával élve hiába mondogatja az ember, hogy "szép vagyok és karcsú", ha közben rondának és kövérnek érzi magát. Ezért fontos, hogy megerősítésnek olyan mondatot válassz, amit valóban át tudsz érezni. A másik fontos szempont a megerősítések megfogalmazásánál, hogy jelen időben és egyes szám első személyben fogalmazd meg őket, valamint ne legyen a mondatban tagadás: ne azt mondd mit nem akarsz/mi ellen vagy, hanem azt amit szeretnél/ami mellett döntesz. Pédául "nem félek helyett" mondd azt, hogy "biztonságban vagyok".

Íme néhány ötlet a megerősítő mondatokhoz az apróbojtorján témáival kapcsolatban:

Vigyáznak Rám!

Bízom a gondviselésben!

Erős vagyok! Bátran szembenézek az ismeretlennel, uralom és kontrollálom a feltörekvő impulzusokat.

Természetesen alkothatsz más, számodra kifejezőbb, jobb mondatokat is - a fent leírt szempontokat figyelembe véve. Ha megvan a mondatod, akkor a leghatásosabb, ha naponta szánsz arra 1 percet, hogy napi 1 alkalommal, háromszor megismételve, tükörbe nézve, egy-egy izommozdulattal kísérve elmondod magadnak. Leírhatod egy papírral is a mondatodat, és tedd olyan helyre, ahol gyakran látod, elolvasod.  Vagy próbáld ki Bagdi Bella kör-technikáját. Vagy válassz bármilyen módszert, ami szimpatikus és elfogadható a számodra. Ha eddig még nem hallottál/olvastál a megerősítésekről és a tudatalatti erejéről, ajánlom figyelmedbe a következő cikkeket és könyveket:

Bagdi Bella: A mantrák és megerősítések gyógyító ereje

Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata

Luis. L Hay: Éld az életed - könyvben is kapható, illetve itt megnézheted a könyv filmesített változatát:

 forrás: krediesz.blog.hu