Penész a lakásban – Nem biztos, hogy tud róla!
Penész a lakásban – Nem biztos, hogy tud róla!  A mennyezeten, az ablakok, vagy a bejárati ajtó sarkaiban megbúvó penész könnyen észrevehető és igyekszünk is mih
Receptek eperrel

Receptek eperrel

Itt az eper szezon közepén már annyi az epretek, hogy nem bírsz vele csak úgy magában, íme néhány recept ötlet a felhasználásához:

Epres zöldsaláta

Hozzávalók:

15 dkg eper elfelezve (ha nagy szemű, akkor negyedelve)

25 dkg tetszés szerinti saláta összetépkedve

1 zacskós mozzarella golyó

1 teáskanál xilit vagy stevia

1 evőkanál balzsamecet

frissen őrölt bors, bazsalikom

fél citrom leve

Elkészítése:

Egy kistálba tesszük az eper darabokat, ráfacsarjuk a citromot, megszórjuk a bazsalikommal, borssal, xilittel, balzsamecettel és jól összekeverjük. Egy salátástálba halmozzuk a saláta leveleket és hozzákeverjük az epret a lével együtt, a mozzerella golyókat és jól összeforgatjuk az egészet. Grillezett sajttal vagy csirkemellel is nagyon finom. Egyszerű, de nagyszerű :-)

Epres zabkása

Hozzávalók:

1 bögre zappehely (az aprószemű a legjobb a zabkásához)

2 bögre tej

1 kiskanál xilit

1 kis tál eper

fahéj és 1-2 kiskanál kókuszvirágcukor

Elkészítés

A tejből, a zabpehelyből és a xilitből zabkását főzünk - sűrűsödésig keverjük, mint a tejbegríznél. Az epret feldaraboljuk és a kész zabkásához keverjük. Kókuszvirágcukorral elkevert fahéjjal megszórva tálaljuk. Természetesen ízlés szerint más természetes édesítővel is készíthetjük, de a kókuszvirág cukor karakteres, finom íze remekül passzol az eperhez és a fahéjhoz. 1 dl-es bögrével szoktam kimérni a mennyiségeket (egy nagyobb kávés csésze) és akkor két adag lesz belőle.

Márti tejfölös epre

Hozzávalók:

1 nagy tál eper

1 kis pohár tejföl

1-2 ksikanál méz

Elkészítése:

Az epret villával szétnyomkodjuk, elkeverjük a tejföllel és a mézzel. Ez így nem a legkalóriaszegényebb változat, aki finomítani szeretne rajta a tejföl helyett használjon natúr joghurtot.

forrás: krediesz.blog.hu