Egészséges ételek – az alacsony zsírtartalmú és zsírmentes ételek – mi az igazság?
Egészséges ételek – az alacsony zsírtartalmú és zsírmentes ételek – mi az igazság? Az elmúlt időszakban már foglalkoztunk a gyümölcslevekkel és a
Az arannyal egyenértékű

Az arannyal egyenértékű

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj jótékony hatását már a XVI. században felismerték, II. Miksa császár az előállítását császári monopóliumnak nyilvánította. Korunkban még nem sokan ismerik és használják, pedig nemcsak remek kozmetikai szerek állíthatók elő belőle, hanem rákmegelőző hatása is ismert.

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj nem egyenértékű a nyugati országok nagy hipermarketeiben kapható, főzéshez is alkalmas szőlőmagolajjal. A hidegen sajtolt olajhoz először is a magokat kiszárítják, majd nagy nyomáson préselik, ezután hagyják leülepedni, majd alaposan megtisztítják. A meleg eljárásokkal készített olajok hatása a szervezetre nem egyenértékű az itt említett módszerrel kapható készítmények hatásfokával.

A szőlőmagolaj a korszerű, egészséges táplálkozás szerves része is lehet. Nagyszerű segítség a fogyókúrázóknak, ugyanis megköti a lerakodó zsírokat. Erősíti a vérereket, a hajszálereket, csökkenti a trombózis kialakulásának lehetőségét, valamint a koleszterin szintet is. Megállítja az érelmeszesedést, ráadásul gyulladáscsökkentő hatású.

A szőlőmagolajat már a rákkutatók is felfedezték, ugyanis erős antioxidáns hatású, a szabadgyök semlegesítő hatása közel tizenkilencszer magasabb, mint a C-vitaminé, ötvenszer erősebb az E-vitaminnál.

Rengeteg A, E-vitamint, flavonoidot tartalmaz, ami ugyancsak gátolja a rákos, degeneratív betegségek kialakulását.

Gátolja az öregedést, fiatalítja a bőrt, sőt a változó kör tüneteit is enyhti, de a férfiak impotencia panaszait is megszűnteti.

A kozmatika ipar is felismerte a benne rejlő lehetőségeket, gyógy- és szépségápoló szereket készítenek belőle, de különböző haj- és bőrregeneráló készítmények alapanyaga is, mert regenerálja a hajszálereket, hajhagymákat is.

A stressz ellen is használhatjuk, ráadásul remek masszázsolajnak is, amit felnőtteknél és babáknál is alkalmazhatunk.

Forrás:
www.hajraegeszseg.hu

Fotó:
pixabay.com