Mélyvénás trombózis- okok, tünetek, veszélyek
Mélyvénás trombózis- okok, tünetek, veszélyek Laikusként trombózis kockázatára leginkább akkor gondolunk, ha például begipszelnek egy törött lábat
Mi lehet a rossz szájszag oka?

Mi lehet a rossz szájszag oka?

Rengeteg oka lehet annak, ha valakinek állandóan rossz a lehelete. Lássuk a leggyakoribb okokat.

Rossz fog: már egy lyukas fog rettenetes szájszagot tud okozni. A lyukban lévő erjedés és szuvasodás rendkívül rossz leheletet okozhat. Menj el fél évente fogorvoshoz, ellenőriztesd a fogaidat, hogy ezt az okot el tudd kerülni.

Baktériumok: A nyelven megtelepedő bacik is okozhatnak szájszagot. Válassz olyan fogkefét, aminek az egyik fele a nyelv tisztítására alkalmas.

Kaják: vannak olyan ételek, amik a fogmosás ellenére rossz szájszagot hagynak maguk után. Fokhagyma, hagyma, de a hal is lehet ilyen ok.

Cigi: ezt valószínűleg meg sem kell említeni azoknak, akiknek volt szerencséjük egy cigiszünet után beszélgetni kollégájukkal, osztálytársukkal. Ez a lehelet nem összetéveszthető semmivel, egy módon lehet elkerülni, nem kell cigizni!

Gyomorbetegségek: vannak olyan gyomorbetegségek, amik a böfögés miatt okoznak rossz leheletet. Fordulj orvoshoz, ha ilyet észlelsz folyamatosan magadon.

Cukorbetegség: jellegzetes, acetonszagú leheletet okoz a cukorbetegség. Sokszor az illető nem veszi észre magán, talán nem is tudja, hogy beteg. Nem ciki, hanem életmentő lehet, hogy felhívod rá a figyelmét!

Mandulagyulladás: a mandulán lévő gennyes tüszők is tudnak rossz szájszagot okozni. Menj el gégészetre, ahol meg tudják mondani a további teendőket.

Rossz lehelet ellen tenni lehet!

Moss fogat, legalább napi 2x!

Használj fogselymet!

Használj szájvizet!

Igyál sok vizet!

Rágózz!

Egyél joghurtot! Hatására  a „jó bacik” elszaporodnak.

Menj fél évente fogorvoshoz!

forrás: www.hotdog.hu